Studierichtingen

ALGEMEEN

Het Imelda-Instituut biedt zowel Technisch Onderwijs, Kunstonderwijs als Beroepsonderwijs aan. Technisch onderwijs bereid je voor op een professionele bachelor of de arbeidsmarkt. Kunstonderwijs bereid je voor op een professionele of academische bachelor. Beroepsonderwijs bereidt voornamelijk voor op de arbeidsmarkt.

1e graad

Je kiest voor het eerste jaar A-stroom of B-stroom. In de A-stroom moet je meer leerstof verwerken. In het tweede jaar kan dan Handel of Sociale & Technische Vorming volgen. In het eerste leerjaar B herhaal je in een kleine groep de leerstof van het vijfde en het zesde leerjaar. Je krijgt er ook meer praktische vakken en techniek. Als je goed je best doet en je achterstand wegwerkt, kan je naar het eerste leerjaar A of het beroepsvoorbereidend leerjaar Voeding-Verzoring/Kantoor-Verkoop overgaan.

2e graad

Je kiest voor Technisch onderwijs (Handel, Sociale & Technische Wetenschappen of Handel-Talen), kunstonderwijs (Beeldende en Architecturale Kunsten) of beroepsonderwijs (Kantoor).

Handel kies je als je interesse hebt voor zowel algemene als bedrijfsgerichte economische vakken. Handel-Talen kies je als je houdt van talen. In deze richting ligt er minder nadruk op boekhouden en wiskunde. Sociaal-Technische Wetenschappen kies je als je houdt van wetenschappen en techniek en interesse hebt voor allerhande sociale thema’s. Beeldende en Architecturale Kunsten is dan weer iets voor creatieve en kunstzinnige duizendpoten met een interesse voor productontwikkeling. In Kantoor wordt je praktisch gevormd in een kantooromgeving.

3e graad

Je kiest voor Technisch onderwijs (Handel, Sociaal-Technische Wetenschappen, Secretariaat-Talen, Toerisme of Jeugd- en Gehandicaptenzorg), kunstonderwijs (Industriële Kunst) of beroepsonderwijs (Kantoor).

In Handel kies je voor een doorgedreven bedrijfsgerichte vorming. In Secretariaat-Talen bereid je je voor op een ondersteunende functie bij één of meer leidinggevende medewerkers in een onderneming of overheidsinstelling. In Jeugd-en Gehandicaptenzorg leer je kinderen, jongeren of volwassen met een beperking of problematiek deskundig ondersteunen en begeleiden. In Toerisme breid je je talenkennis uit en leer je zelfstandig reizen organiseren. Kies je voor Industriële Kunst dan leer je technisch en creatief ideeën omvormen tot afgewerkte producten. Indien je wil gevormd worden tot een werknemer in de administratieve of boekhoudkundige afdeling van een onderneming, dan kies je voor Kantoor (+ optie Logistiek). Aansluitend kan je een 7e specialisatiejaar Business Support volgen.